december 3, 2023
kosttillskott för nybörjare

De bästa kosttillskotten för nybörjare på gym

När du precis har börjat träna kan det vara svårt att veta vilka kosttillskott du ska ta. Behöver du protein? Vad sägs om kreatin? Och vitaminer? I den här artikeln kommer vi att diskutera de bästa kosttillskotten för nybörjare som precis har börjat sin träningsresa. Vi kommer att ta upp protein, kreatin och mycket mer! Så läs vidare för att lära dig mer om de bästa kosttillskotten för nya på gymmet!

Vilka är fördelarna med att ta kosttillskott för nybörjare?

När du precis har börjat finns det några viktiga kosttillskott som du bör ta. Att fastna i alla de senaste kompletteringstrenderna är inte till någon hjälp och kan ofta bara leda till förvirring. Nedan kommer vi att beskriva några viktiga kosttillskott som har stöd av vetenskap och som kan hjälpa dig med din träning.

Proteinpulver

Proteinpulver är ett av de mest populära kosttillskotten på marknaden och det är av goda skäl. Det förser din kropp med de byggstenar den behöver för att reparera och bygga upp muskelvävnad. Om du lyfter vikter kan proteinpulver vara till hjälp. Att dra ner på fett och kolhydrater samtidigt som man konsumerar den föreslagna mängden protein kan hjälpa till att bygga muskler snabbare och har varit väl utforskat. Om du inte är säker på hur mycket protein du får i dig kan proteinpulver hjälpa dig att se till att du får i dig tillräckligt mycket.

Kreatin

Kreatin är ett annat populärt tillskott som har undersökts mycket noggrant. Det ger dina muskler extra energi, vilket kan hjälpa dig att lyfta tyngre vikter och förbättra din allmänna prestation på gymmet. Nybörjare kan se den största nyttan av kreatin eftersom deras kroppar inte är vana vid att producera stora mängder energi. Om du är någon som har svårt att motiveras att gå till gymmet eller känner att du kan göra mer när du väl är där, kan kreatin hjälpa dig att ge dig den där extra skjutsen. Nästan alla, från professionella kroppsbyggare till gymentusiaster, använder kreatin i sin dagliga kompletteringsstack.

Det finns en regel som du måste komma ihåg som gymanvändare när det gäller kreatin. Köp och konsumera endast kreatin som anges som 100 % kreatinmonohydrat på baksidan av produkten.

Vitaminer

Det finns hundratals alternativ och olika typer av vitaminer i din lokala livsmedelsbutik. Behöver du ta vitaminer? Svaret är ett rungande kanske. Om du har en balanserad kost behöver du kanske inte komplettera med vitaminer eftersom du troligen får alla näringsämnen du behöver från maten. Men om din kost är bristfällig eller om du inte äter tillräckligt med frukt och grönsaker ska du ta en daglig multivitamin.

Vitaminer är mest användbara när det gäller att tillgodose behovet av mikronäringsämnen. Vi föreslår personligen att du tar följande vitaminer dagligen.

  • Daglig multivitamin

En daglig multivitamin är utmärkt för att fylla eventuella näringsbrister i din kost. Det är viktigt att hitta en kvalitetsvitamin som är lätt för din kropp att absorbera. Vi rekommenderar att du letar efter ett vitamin som är vattenlösligt eftersom de vanligtvis är lättare för kroppen att bearbeta.

De flesta andra kosttillskott eller ”magiska” piller ger väldigt lite avkastning eller är i värsta fall motsatsen till hjälp.

Täck dessa grunder och kom ihåg att de verkliga vinsterna görs till 90 % i köket och till 10 % i gymmet.

Hur man tar kosttillskott på rätt sätt

Mängden och tidpunkten för konsumtion av kosttillskott spelar verkligen en roll för effektiviteten hos en nybörjarkosttillskottstack.

Protein bör konsumeras under hela dagen i små mängder och du bör fördela det så att du får i dig minst 20-30 gram med några timmars mellanrum. Detta kommer att bidra till att hålla dina muskler mätta och förhindra nedbrytning. Du bör också alltid sträva efter ungefär 1 gram protein per pund vikt per dag. Detta kommer att bidra till att främja fettförlust samtidigt som du behåller och bygger upp så mycket muskler som möjligt.

Kreatin bör tas tillsammans med protein eller en måltid som innehåller kolhydrater eftersom detta bidrar till att förbättra absorptionen. Den rekommenderade dosen av kreatin är 5 gram per dag. Du måste ta detta i 2 – 3 veckor innan kroppen bygger upp en effektiv dos av kreatin för nybörjare.

Vitaminer bör tas till frukost eller till dagens första måltid.

Du bör också alltid rådgöra med en läkare innan du påbörjar en kosttillskottskur, särskilt om du har några redan existerande medicinska tillstånd.

Ytterligare men inte nödvändiga tillskott för nybörjare

BCAA

Initialerna BCAAs står för grenade aminosyror. Dessa utgörs av tre av våra nio essentiella aminosyror, som är nödvändiga eftersom våra kroppar inte producerar dem naturligt och därför måste tillföras via maten. Valin, leucin och isoleucin utgör BCAAs. Användningen av BCAAs har visat sig hjälpa till med muskeltillväxt och utveckling.

Glutamin

Glutamin är en aminosyra som är involverad i proteinsyntesen, cellvolymen och förhindrandet av muskelnedbrytning. Den anses vara en villkorligt essentiell aminosyra, vilket innebär att våra kroppar under normala omständigheter kan producera tillräckligt på egen hand. Under perioder av intensiv träning eller stress kan våra kroppar dock behöva.

Koffein

Koffein sägs öka energin, minska tröttheten och sänka smärtkänslan. Våra kroppar är alltid på jakt efter energi för att ge våra övningar allt medan vi tränar. Den energi som behövs för träning kommer i form av glykogen, som lagras i form av kolhydrater i våra kroppar. Koffein hämmar användningen av glykogen genom att uppmuntra användarna att
Slutliga tankar om kosttillskott för nybörjare på gym

CBD Olja

Kom ihåg att verkliga vinster görs i köket. Kosttillskott är inte nödvändiga men kan vara till hjälp när de används på rätt sätt. Prata med en läkare innan du börjar med en kosttillskottskur, särskilt om du har några redan existerande medicinska tillstånd. De bästa tillskotten för nybörjare som precis börjat gå på gym inkluderar protein, kreatin, vitaminer med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *