mars 24, 2023
Sarms

Vad är SARMs?

Selektiva androgenreceptormodulatorer, även kända som SARM, är på väg att bli nästa stora grej i idrotts- och kroppsbyggnadsvärlden.

Många har hört talas om tillägget SARMs, men folk är kanske inte medvetna om alla faktorer som spelar in i läkemedlet.

I den här artikeln kommer du att lära dig mer om SARMs, typiska biverkningar, olika typer av SARMs och de gemensamma dragen mellan SARMs och steroider.

Vad är SARM?

Läkemedlet SARMs formulerades ursprungligen för att hjälpa människor med flera olika medicinska problem kring medicinska problem som Alzheimers sjukdom, osteopeni, prostataförstoring och mycket mer. Den främsta anledningen till att SARMs kom till är för att behandla prostatacancer. Vanligare är att SARMs används för muskeltillväxt och prestationsförbättring.

sarms

Steroider är mycket snabbare och skadligare för ens kropp. Medan SARMs låter kroppen veta när den ska kontrollera muskelcellerna innan det blir farligt. Med andra ord liknar SARMs anabola steroider, men SARMs kommer att fokusera mer på ett naturligt sätt för kroppen att bygga mer testosteron.

SARMs är ”säkra” än steroider på två sätt; det första är att de fokuserar på specifika vävnader som muskler och ben snarare än alla andra organ i kroppen. Det andra skälet är att de inte orsakar att din kropp går igenom en miljon olika biverkningar.

Vanliga biverkningar av SARMs

Tyvärr har SARMs bara funnits under de senaste tjugo åren och har inte mycket forskning om biverkningar. Vi känner dock till några av de vanligaste som användare har upplevt när de konsumerar SARMs.
Vilka är sarms biverkningar?

sarms

Här är några av de kortsiktiga och långsiktiga biverkningar som SARM-användare har tagit hänsyn till.

Lever

Liksom alla andra droger eller steroider kan leverskador bli en långvarig biverkning av konsumtionen. I vissa fall har människor utvecklat leverskador på grund av att de tagit SARMs. Även om detta är sällsynt är det ändå en biverkning som man bör vara medveten om.

Acne

En kortsiktig effekt som de flesta användare har upplevt är ett obehagligt utseende av akne. Vid intag av SARMs producerar kroppen snabbt testosteron, vilket i många fall orsakar ett akneutbrott.
Humörsvängningar

Till skillnad från steroider som innehåller mycket DHT och ställer till det för ens hormoner innehåller SARMs ingen DHT men kan ändå orsaka kortvariga humörsvängningar. När du tar något läkemedel som ordinerats är det viktigt att förstå att dina hormonnivåer kan vara förhöjda. Humörsvängningar är en biverkning som man bör vara medveten om när man konsumerar SARMs.

Sexuell hälsa

När du konsumerar SARMs kan din kropp förändra liknande förhöjda hormonökningar som liknar de flesta steroider. Som ett resultat av detta kan ditt spermieantal dö ner och din önskan att vara sexuellt aktiv kan vara en förlust av intresse.

Som tidigare nämnts innehåller SARMs inte tillräckligt med forskning för att bekräfta eventuella biverkningar som anges ovan. De flesta SARMs säljs som produkter på den svarta marknaden. Läkare ogillar SARMs om de inte förskrivs för medicinskt relaterade problem.

Håravfall

Håravfall är en av de mindre vanliga biverkningarna som SARM-användare har upplevt. Det betyder inte att det inte kan hända. Den som konsumerar för mycket av ett läkemedel kan drabbas av snabbt håravfall om det tas på fel sätt.

Olika typer av SARMs

När det gäller att få tag på SARMs finns det flera olika alternativ.

sarms

Några av de mest populära SARM:erna är MK-2866 eller GTx-024 (Ostarine), LGD-4033 (Ligandrol), LGD-3303, GSX-007 eller S-4 (Andarine) och GW-501516 (Cardarine).

Återigen har SARMs inte godkänts av FDA eller gett mycket forskning om dem. Det är viktigt att förstå vad du tar in i din kropp och de olika biverkningarna.

SARMs Vs. Steroider

SARMs och steroider liknar varandra i det sätt på vilket de används för att snabbt öka muskeltillväxten och förbättra prestationen.

Steroider kan rikta in sig på olika framsteg, men det betyder inte alltid att det är säkert. SARMS är mer fokuserade på en handfull saker och anses vara säkrare än steroider.

Vad är steroider?

Steroider är läkemedel som används för att främja muskeltillväxt och förbättrad prestation. Steroider är ett enkelt sätt att ”bulka” till den storlek du vill uppnå på kort tid.

sarms

Även om allt detta låter underbart finns det många nackdelar med att ta steroider. Steroider orsakar ett stort antal biverkningar hos män och kvinnor. Ännu viktigare är att dessa biverkningar kan utvecklas till långsiktiga resultat. Steroider innehåller stora mängder DHT, vilket är det som ger män maskulina drag både på insidan och utsidan. För mycket DHT kan leda till att man drabbas av håravfall.

Tittarna bör veta att steroider är olagliga och att de endast bör användas om de instrueras eller ordineras av en läkare. Om du konsumerar steroider utanför en läkare bör du helt och hållet förstå vad du ger dig in på.

Vad är säkrare?

Det finns inget sätt att avgöra om SARM eller steroider är säkrare. Båda dessa muskelförbättringar kommer aldrig att anses vara säkra.

Med vår minimala forskning om SARMs kan vi med större säkerhet säga att SARMs skulle anses vara det säkrare läkemedlet. SARMs riktar sig inte mot oönskade variabler i kroppen till skillnad från steroider. SARMs orsakar också färre biverkningar, med tanke på den forskning vi har för tillfället.

Ofta ställda frågor

Är SARM olagliga?

Ja och nej. SARMs anses vara lagliga om de förskrivs av en läkare.

Är SARM beroendeframkallande?

Liksom alla läkemedel kan SARMs vara beroendeframkallande för användarna. Även om ingen forskning har visat att SARMs är beroendeframkallande.

Slutsats

Selektiv androgenreceptormodulator (SARMs) är det näst viktigaste säkra läkemedlet för idrottare och kroppsbyggare.

sarms

Med tanke på den minimala information vi har om SARMs kommer ingenting att vara 100 % när det gäller biverkningar eller långsiktiga framsteg.

Med den information vi har, när vi jämför steroider med SARMs, kan vi samla mer proffs från SARMs än vad vi kan från steroider.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *